ΒΑΛΤΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ KAI SOS!!

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Βιοφαρμακευτική- Φαρμακοκινητική 2
Εδώ μπορούν να γράφονται σχόλια για το μάθημα: "Βιοφαρμακευτική- Φαρμακοκινητική 2"ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ να γράφετε δικά σας σχόλια για τους υπόλοιπους συμφοιτητές σας..είναι ωραίο να βρίσκουμε έτοιμο κάτι που κάποτε ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί(ή δεν υπήρχε), αλλά χωρίς την δουλειά  ΟΛΩΝ μας, αυτό κάποτε σταματάει να λειτουργεί..
Μπορείτε να σχολιάσετε είτε με το "υποβολή σχολίου ως όνομα" και βάζετε το όνομα σας (χωρίς url, αν δεν ξέρετε τι είναι), είτε ως ανώνυμος, είτε ως μέλος του γκρουπ(πατήστε στο πράσινο αριστερά) και 
απλά γράφετε το σχόλιο σας..

1 σχόλιο:

1100111 είπε...

ΒΙΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ- ΦΑΡΜΑΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ 2
-Θέματα 12/06/2017
10 ισότιμα θέματα
•Συμμιλίδου: 1ο+3ο --> Επιλογή μετάξυ 2 απαντήσεων (κυκλώστε τη σωστή), αφορούσε όλη την ύλη της, δηλ. για τα κεφάλαια Δι-διαμερισματικό ΦΚ μοντέλο Ταχεία ενδοφλέβια χορήγηση (IV bolus 2CBM), επαναλαμβανόμενες χορηγήσεις (εμπειρική προσέγγιση), ΙV bolus 1CBM multiple dosing, per os multiple. Γύρω στα 5-6 σε κάθε θέμα, σχετικά εύκολα.
2ο+4ο Ασκήσεις.
2ο: 2 φάρμακα Α,Β με ίδιο Qo (30mg), ίδιο τ (8h) χορηγούνται με IV bolus multiple dosing. Χορηγούνται 1η φορά και μετά από 8 ώρες βρέθηκε ότι Q(A στο αίμα)=0,25*Qo και Q(Β στο αίμα)=0,75*Qo. α) Υπολογίστε τους χρόνους ημίσειας ζωής για τα Α και Β. β) επιλογή σε 3 προτάσεις που αφορούσαν τις διακυμάνσεις των Α, Β στη σταθεροποιημένη κατάσταση και κατά πόσο θα είναι μεγαλύτερες/μικρότερες/ίδιες για το Α σε σχέση με το Β. Ζητούσε να υπολογίσουμε και κάτι ακόμα (ίσως Qss).
4ο: Έπρεπε να υπολογίσουμε την ελάχιστη δόση για ένα φάρμακο που χορηγείται per os σε δισκίο ώστε να δημιουργηθούν συγκεντρώσεις στο αίμα εντός των θεραπευτικών επιπέδων (12-18μg/mL). Έδινε F=1, kel= 0,1 h(-1), (και άλλο ένα.. Ίσως τ). (Μπορεί να ήταν και άλλα στοιχεία ?!)
•Ρέππας
5) Μειονεκτήματα χορήγησης φαρμάκων στο επίπεδο των κεντρικών και πνευμονικών αεραγωγών
6) Ποιες παράμετροι καθορίζουν αν ένα φάρμακο θα είναι ασφαλές και δραστικό εντός θεραπευτικών ορίων στο ΚΝΣ
•Βαλσαμή:
7) Επιθυμητές ιδιότητες φαρμάκων που χορηγούνται από τη στοματική κοιλότητα
8) Παράγοντες που επηρεάζουν τη διαπέραση της κεράτινης στιβάδας
9) 3 πλεονεκτήματα και 3 μειονεκτήματα της τοπικής χορήγησης στον οφθαλμό
10) Τί είναι η αδρανοποίηση ενός βιολογικού παράγοντα (κάπως έτσι); Πού οφείλεται και σε τί διαφέρει η αντιστρεπτή από την μη αντιστρεπτή αδρανοποίηση;