Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κρίνουν απαραίτητο να εκφράσουν την ανησυχία τους για το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης και την απαξίωση στην οποία οδηγείται το Ελληνικό Πανεπιστήμιο
Διαμαρτυρόμαστε διότι
Οι διορισμοί των νέων Πανεπιστημιακών έχουν πρακτικά σταματήσει, αφού οι προσλήψεις στο Πανεπιστήμιο έχουν ενταχθεί στο 10:1. Αυτό σημαίνει ότι τα πανεπιστήμια της χώρας που τώρα λειτουργούν με 10.000 μέλη ΔΕΠ θα καταλήξουν να λειτουργούν με 1.000.
Τα μέλη του Τμήματος είναι Πλήρους και Αποκλειστικής απασχόλησης, το οποίο σημαίνει ότι οι μισθοί τους αποτελούν και τις μόνες πραγματικές αποδοχές. Παλεύουν συνεχώς για την καλυτέρευση της Παιδείας που παρέχουν στους φοιτητές, την ανάδειξη του Τμήματος ως Κέντρου Ερευνητικής Αριστείας και παρ’όλα αυτά αντιμετωπίζονται συστηματικά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με βάση την αξιολόγηση του Τμήματος το κόστος εκπαίδευσης είναι 2.000 € /έτος/φοιτητή ενώ το αντίστοιχο κόστος στην Φαρμακευτική των ΗΠΑ και του Η.Β. είναι 20.000 € αντίστοιχα.  
Επίσης όπως έχει ήδη επισημανθεί από τις Πανεπιστημιακές αρχές οι Έλληνες Πανεπιστημιακοί παράγουν 7,3 δημοσιεύσεις ανά 1.000.000 € που διατίθεται στην έρευνα, ενώ ο αντίστοιχος Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 1,7 δημοσιεύσεις ανά 1.000.000 €.
Με τις μειώσεις που έχουν αναγγελθεί στις πιστώσεις των ΑΕΙ και το κούρεμα του αποθεματικού των Πανεπιστημίων θα υπάρξουν ακόμα λιγότερα χρήματα για την εκπαίδευση και την έρευνα.
Τέλος, η Πολιτεία αποφασίζει μετά από τη μείωση των καθαρών αποδοχών κατά ~25% μέχρι σήμερα, την επιπλέον μείωση η οποία θα οδηγήσει σε συνολική μείωση 40%. Ενδεικτικά πάλι αναφέρουμε ότι ο Καθηγητής πρώτης βαθμίδας μετά από 40 χρόνια προσφοράς θα έχει συνολικές ετήσιες καθαρές αποδοχές λιγότερες από 24.000 €.
Έχουμε δώσει και δίνουμε καθημερινά όλες μας τις δυνάμεις για την βελτίωση του Ελληνικού Πανεπιστημίου και με τα μέτρα τα οποία αναγγέλλονται το βλέπουμε να καταρρέει.
Για τους προηγούμενους λόγους η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ αποφάσισε στην έκτακτη συνεδρίασή της στις 10/10/2012 σε ένδειξη διαμαρτυρίας τη συμβολική αναστολή της λειτουργίας του Τμήματος από 15 έως 19 Οκτωβρίου. 

http://www.pharm.uoa.gr/grammateia/proboli-newn/anastolh-leitoyrgias-toy-tmhmatos-farmakeytikhs-apo-15-ews-19-oktwbrioy-2012.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: