Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Πρακτική Άσκηση

paidia mporei kapoios na mou pei poia einai h diadikasia pou prepei na ginei gia thn oloklhrwsh ths praktikhs askhshs? kati me enorkh kata8esh klp...
    • Άννα Μπιτιτζή Χρειάζεσαι μια ένορκη βεβαίωση ότι έκανες την πρακτική κτλ.. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο, απλά βρες ένα συμβαιολογράφο, ζήτα του να σου φτιάξει τη βεβαίωση και μετά κάποια στιγμή ο φαρμακοποιός θα πάει να το υπογράψει... νομίζω δε θέλει κάτι παραπάνω...

    • Eirini Kechagia se efxaristw polu!

    • Ρεβέκκα Διρχαλίδου Καλημέρα να ρωτήσω κάτι : όταν τελειώνουμε τα 3 τρίμηνα στο φαρμακείο πρέπει να πάμε το 4 φύλλο στη νομαρχία;;;

    • Maria Vergadou τι εννοεις;; όταν τελειωσεις (ολα) τα τριμηνα πρεπει να μπουν υπογραφες απ τη νομαρχια. Τωρα, αν θα στο κανουν καθε φορα ή ολα στο τελος ή mix δεν εχει σημασια. Αν εννοεις στο τελος τελος, το δινεις στη γραμματεια μαζι κ με καποια αλλα χαρτια για την ορκωμοσια.


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, παρακαλώ, για την μορφή που θα πρέπει να έχει το τετράδιο της πρακτικής. Η σχολή ή η νομαρχεία δεν με είχαν προειδοποιήσει για την αναγκαιότητά του. Ο Φαρμακοποιός πάλι με τον οποίο έκανα την πρακτική δεν είχε εμπειρία με ασκούμενο και όταν ρώτησε έναν συνάδελφό του ούτε εκείνος γνώριζε. 'Ετσι έγραψε ο ίδιος με μορφή ημερολογίου κάποιες καταχωρίσεις όπου αναφέρει κάποιες από της δραστηριότητές μου στο Φαρμακείο.
Έμαθα όμως τελικά οτι έπρεπε να το συμπληρώνω εγώ, ισχύει; Τι μορφή πρέπει να έχει; Χρειάζεται ειδικό έντυπο ή ένα οποιοδήποτε 100-φυλλο τετράδιο αρκεί; Τι είδους καταχωρήσεις πρέπει να έχει ώστε να μην έχω πρόβλημα με την Περιφέρειά μου και την συμμετοχή μου στις εξετάσεις Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος;
Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια!

Φανή

Ανώνυμος είπε...

το τετραδιο πρεπει να ειναι 100φυλλο με σκληρο εξωφυλλο(οπως των εργαστηριων της αναλυτικης 1).σε αυτο υποτιθεται αναγραφεις ολα τα γαληνικα σκευασματα που παρασκευαζεις στο φαρμακειο(υλικα,ποσοτητες,τεχνικη κλπ).στην πρωτη νομαρχια που θα πας,θα σε βαλλουν να σφραγισεις ενα-ενα τα φυλλα του με τη στρογγυλη σφραγιδα.απο σχετικη ερωτηση που ειχα κανει στην νομαρχια του νοτιου τομεα,μου ειχαν απαντησει πως δεν το χρειαζονται γεματο..αρκουν κ λιγες σελιδες γραμμενες!απο οσο γνωριζω το καταθετεις μαζι με τα αλλα χαρτια που χρειαζονται στο τελος για την ορκομωσια,καθως εκει θα σου βαζουν μικρα χαρτακια με αριθμο πρωτοκολλου (ενα για καθε τριμηνο πρακτικης)...ελπιζω να βοηθησα.;)

Ανώνυμος είπε...

Απο τη νομαρχια που ειχα ρωτησει μου ειπαν οτι γραφεις καποιες συνταγες που παρασκευαζεις κατα τη διαρκεια των τριμηνων(και στο νοσοκομειο το ιδιο μας ειπαν)τις οποιες πρεπει στο τελος να τις υπογραψει ο υπευθυνος φαρμακοποιος.Επισης πρεπει στη νομαρχια να σφραγισουν καθε σελιδα(τουλαχιστον ετσι κανουν στη νομαρχια Πειραια).Πρεπει να ειναι 100φυλλο,μεγεθους Α4 και με σκληρο εξωφυλλο.Οταν τελειωσεις πρεπει να το εχεις μαζι σου στη νομαρχια μαζι με τα υπολοιπα χαρτια...Ελπιζω να βοηθησα! :)

Ανώνυμος είπε...

Παρε ενα απλο τετραδιο οπως αυτα που ειχαμε στο σχολειο. Βασικα, το τετραδιο δε θα στο ζητησει ποτέ κανείς, δε θα το κοιταξει ποτέ κανείς ουτε θα ασχοληθει ποτέ κανεις. Γιατι χρειαζεται; Μαλλον απο παλια συνηθεια...

Οταν πας στη νομαρχια θα το αριθμησεις και θα το σφραγισεις σε καθε φυλλο. Μεσα θα γραφεις ο,τι συνταγη (φτιαχτο όχι συνταγη ταμειου!) γινεται στο φαρμακειο. Τωρα, απο κει και περα και χωρις να ξερω αν τα παρακατω χρειαζονται (μιας και οπως ειπα δεν ασχολειται κανεις: καταρχας ημερομηνια και μετα εγω εβαζα τη φ/ποιο να μου σφραγιζει και υπογραφει την καθε συνταγη (τα ιδια και στο νοσοκομειο προφανως). Εγω απλα εγραφα τις συνταγες οπως τις εγραφε ο γιατρος και οι περισσοτερες ηταν του στυλ: 1η κρεμα τοσα ml, 2η τοσα m.f. (που σημαινει μιξε-φτιαξε) και αν ελεγε δοσολογια ή αιτιολογια. Καποιος ομως μου ειχε πει οτι πρεπει και καλα καθε σελιδα να ειναι και μια συνταγη και να γραφουμε ονοματεπωνυμα (τα ιατρικα απορρητα πού ειναι?) και δεν ξερω και γω τι αλλο!
Συνοψιζοντας, δε θα ασχοληθει κανεις με το περιεχομενο το τετραδιου, γραψε απλα καποιες συνταγες να μην ειναι αδειο, βαλε εστω μια σφραγιδοϋπογραφη στο τελος αν οχι σε ολες τις συνταγες και μην αγχωνεσαι περαιτερω. Αυτα βεβαια με την προϋποθεση οτι εισαι στην Αθηνα και θα δωσεις εδω για αδεια. Για αλλου, μη σε παρω στο λαιμο μου!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολυ όλους για την γρήγορη ανταπόκριση!!!

Δεν είναι τίποτα λοιπόν, γίνεται εύκολα. Ανακουφίστηκα!

Ευχαριστώ και πάλι!


Φανή

Θανάσης είπε...

(Post και εδώ γιατί ορισμένες φορές δεν φαίνεται στα σχόλια η διαδικασία)

Πρακτική σε κοινοτικό φαρμακείο - ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Α)Έναρξη πρακτικής άσκησης

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω:
1)Τετράδιο 100 φύλλων(απλό σχολικό)
2)Υπεύθυνη δήλωση φαρμακοποιού,στην οποία αναφέρει ότι σας δέχετε για πρακτική άσκηση,τα στοιχεία σας(Ονομ/νυμο,ΑΤ),τις ημερομηνίες του τριμήνου,καθώς και ότι δεν ασκεί περισσότερους από 2 φοιτητές ταυτόχρονα.
3)Έντυπο έναρξης πρακτικής άσκησης ΔΥ60.(Σας το δίνουν οι ίδιοι στην περιφέρεια,αλλιώς μπορείτε να το τυπώσετε και να το πάτε έτοιμο(μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://www.pattikis.gr/citizen/ ,γράφοντας στην αναζήτηση ΔΥ60))
4)Βεβαίωση σπουδών από την γραμματεία, οπου φαίνεται ότι έχετε βρίσκεστε στον 5ο έτος και πάνω.
5)Ταυτότητα και φωτοτυπία ταυτότητας,μήπως σας ζητηθούν.

Η διαδικασία έχει ως εξής:
1)Μεταβαίνετε στο τμήμα φαρμάκων και φαρμακείων του νότιου τομέα της περιφέρειας αττικής, το οποίο βρίσκεται επί της οδού ''Λεωφόρος Καλαμακίου 46''.Το τμήμα αυτό στεγάζεται στον 2ο όροφο.Θα πρέπει να πάτε στο γραφείο του κυρίου Παναγιωτόπουλου(μόλις μπείτε στον 2 όροφο η πρώτη πόρτα δεξιά).
2)Δίνετε στον κ.Παναγιωτόπουλο τα απαραίτητα δικαιολογητικά.Εάν δεν έχετε έτοιμο το ΔΥ60 θα σας δώσει να το συμπληρώσετε.
3)Εάν είναι η πρώτη φορά που κάνετε πρακτική,θα πρέπει να θεωρηθεί το τεράδιο σας.Ο κΠαναγωτόπουλος θα σας δείξει πώς να κάνετε την αρίθμιση ανά φύλλο(θα αριθμηθούν όλα τα φύλλα του τετραδίου-συνολικά 100).Μετά την αρίθμιση,θα σας δώθει μία στρογγυλή σφραγίδα,την οποία θα χρησιμοποιήσετε για να σφραγίσετε κάθε φύλλο(συνολικά 100 φύλλα).Αφού τελειώσετε την διαδικασία αυτή,ο κ.Παναγιωτόπουλος θα γράψει στην τελευταία σελίδα του τετραδίου κείμενο που αναφέρει ότι το τετράδιο σας έχει θεωρηθεί.
4)Αφού ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία,θα πρέπει να μεταβείτε με την αίτηση σας και την υπεύθυνη δήλωση στο πρωτόκολλο που βρίσκεται στον 1ο όροφο.Παραδίδετε την αίτηση με την υπεύθυνη δήλωση στην υπάλληλο στο πρωτόκολλο και αυτή θα σας δώσει ένα μικρό χαρτάκι με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης σας.Το χαρτάκι αυτό το κρατάτε.Σε αυτό το σημείο έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Β)Ανανέωση πρακτικής άσκησης(απλούστερη διαδικασία)

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω:
1)Έντυπο ΔΥ61(Μπορείτε να το προμηθευτείτε επιτόπου στην περιφέρεια ή να το έχετε ήδη τυπωμένο(το βρίσκετε στον ίδιο ιστότοπο με το ΔΥ60))
2)Υπεύθυνη δήλωση φαρμακοποιού όπου αναγράφει ότι σας δέχετε για πρακτική άσκηση,τα στοιχεία σας(Ονομ/νυμο,ΑΤ),οι ημερομηνίες του τριμήνου και ότι δεν ασκεί ταυτόχρονα περισσότερους από 2 φοιτητές.
3)Φωτοτυπία ταυτότητας και ταυτότητα(εάν χρειστούν)

Η διαδικασία έχει ως εξής:
1)Μεταβαίνετε στο κτήριο της περιφέρειας επί της Λεωφόρου καλαμακίου. Πηγαίνετε στον κ.Παναγιωτόπουλο,στον 2ο όροφο(όπως και στην έναρξη).Του δίνετε τα δικαιολογητικά και συμπληρώνετε το έντυπο ΔΥ61(αν δεν το έχετε έτοιμο).
2)Ακολούθως πηγαίνετε στο πρωτόκολλο(ατον 1ο όροφο) και καταθέτετε την αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση.Η υπάλληλος σας δίνει τον αριθμό πρωτοκόλλου τον οποίο κρατάτε.Σε αυτό το σημείο έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία.

(Εάν παρατηρήσετε κάποια παράλειψη ή λάθος παρακαλώ αναφέρετε μου σε σχόλιο για να προβώ σε διορθώσεις)

Θανάσης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Θανάσης είπε...

Γ)Λήξη πρακτικής άσκησης σε κοινοτικό φαρμακείο

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω:
1)Ένορκη βεβαίωση του φαρμακοποιού(η διαδικασία γίνεται σε συμβολαιογράφο ή στο ειρηνοδικείο),ότι πραγματοποιήσατε την πρακτική σας στο φαρμακείο της/του.Θα πρέπει να αναγράφονται όλα τα τρίμηνα πρακτικής άσκησης(οι ημερομηνίες).(Χρειάζεστε το ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της βεβαίωσης και όχι την γνήσια)
2)Έντυπο ΔΥ63 το οποίο σας προμηθεύουν από την περιφέρεια επί τόπου όταν πάτε για την λήξη,ή το βρίσκετε εδώ: https://www.pattikis.gr/citizen/

Διαδικασία:
1)Πηγαίνετε στον κ.Παναγιωτόπουλο στο κτήριο της περιφέρειας επί της Λεωφόρου Καλαμακίου.
2)Προμηθευόσαστε το έντυπο ΔΥ63 και το συμπληρώνετε. Στην συνέχεια του δίνετε το έντυπο ΔΥ63 συμπληρωμένο, μαζί με την ένορκη βεβαίωση και το τετρασέλιδο(Να έχετε συμπληρώσει στα αντίστοιχα τμήματα αυτό τις ημερομηνίες και να έχει βάλει η/ο φαρμακοποιός σας τις απαραίτητες υπογραφές)στον κ.Παναγιωτόπουλο.
3)Αφού τα ελέγξει, δίνετε τα έγγραφα αυτά(και τα 3)στο πρωτόκολλο στον πρώτο όροφο.
4)Ο κ.Παναγιωτόπουλος θα σας ενημερώσει πότε θα είναι έτοιμα για να τα παραλάβετε. Για να τα παραλάβετε πηγαίνετε κατευθείαν στον ίδιο την μέρα που θα σας έχει πει.

(Εάν παρατηρήσετε κάποια παράλειψη ή λάθος παρακαλώ αναφέρετε μου σε σχόλιο για να προβώ σε διορθώσεις)

Petroula Riga είπε...

Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω τι συνταγές γράφουμε στο τετράδιό; Επίσης, μετά το τέλος του τριμήνου το στέλνουμε στην Νομαρχία, χρειάζεται κάτι άλλο μετά ;

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας έχω κάνει την παρακάτω διαδικασία και ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με αυτό μετά την περιφέρεια που παίρνεις το πρωτόκολλο υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία που πρέπει να κανείς γιατί η λογίστρια έχει θέμα γιατί δεν έχω κάνει μαθητεία γιατί δεν είχε η σχολή μου…και δεν είναι υποχρεωτικό να κανείς μαθητεία για να κανείς την πρακτική … και δεν φαίνομαι κάπου δηλωμένη κ ασφαλισμένη κ υπάρχει θέμα έχω τελιωσει ΕΠΑΛ βραδινό

Ανώνυμος είπε...

πρέπει να δηλώσω κάπου το πρωτόκολλο που πήρα από την περιφέρεια ;